Tecuciul și-a comemorat Eroii care au dat jertfa supremă pentru România – FOTO

 

Astăzi, 2 iunie, creștinii au sărbătorit Ziua Înălțării Domnului, fiind una dintre cele mai importante sărbători creștine din fiecare an. Din anul 2001, Biserica Ortodoxă Română a hotărât ca în această zi să fie prăznuită şi Ziua Eroilor.  

La ora 12, pe platoul din fața Monumentului Eroilor de la Cimitirul Eternitatea Tecuci au fost comemorați eroii care s-au jertfit pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti. 

 După întâmpinarea primarului Lucian Costin a fost intonat Imnul Național al României de către Raluca Alexe. A luat cuvântul Daniel Dojan, manager al Muzeului de istorie Teodor Cincu Tecuci, urmat cu discurs de primarul municipiului, Lucian Costin. Au vorbit despre onoare, servirea patriei, sacrificiu, respect pentru istorie și tradiție. S-a readus aminte de veteranul de război Gheorghe Arhip – în vârstă de 99 ani, prezent la manifestare, de eroul tecucean Narcis Victor Șonei care a plătit cu viața sacrificiul libertății noastre.  

„Eroii sunt printre noi, de cele mai multe ori nevăzuți. Sunt cei care se opresc din tumultul cotidian, întind o mână de ajutor și nu-și pierd speranța într-o lume mai bună. Toți putem fi eroi. Nu este nevoie de sacrificiul suprem. Important este să avem un țel, un ideal și să luptăm pentru o lume mai bună. Iar când credem că este prea greu, să ne gândim la eroii care au plătit cu viața și pe care îi omagiem astăzi, în sfânta zi de Înălțare”, a încheiat Lucian Costin. 

A urmat un moment de reculegere în cinstea Eroilor neamului, apoi au fost date numele eroilor tecuceni. Oficierea serviciului religios a fost făcută de protopopul Cornel Păduraru împreună cu un sobor de preoți de la bisericile tecucene 

Au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor cât și la eroul național Narcis Șonei. 

 Acestea au fost depuse din partea: Primăriei Tecuci, deputat Viorica Sandu, Garnizoana Galați,  Brigada de Informații Militare Mareșal Alexandru Averescu, Poliția Municipiului Tecuci, Jandarmeria Galați – Detașamentul 4 Tecuci, Inspectoratul pentru Situații de Urgență – Secția Pompieri Tecuci și Depozitul 230 Rezerve Proprii Tecuci, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – filiala Tecuci, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Tecuci, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu dizabilități „Sf. Mare Mc. Dimitrie”, Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii – filiala Tecuci, Partidul Național – filiala Tecuci, Partidul Social Democrat – filiala Tecuci, Uniunea Independentă pentru Tecuci, Familia sublocotenentului post mortem Narcis Șonei. 

Membrele Cultului Eroilor „Regina Maria” Tecuci – eleve ale Colegiului Național Spiru Haret, au oferit un binemeritat buchet de flori veteranului de război Gheorghe Arhip.