O strategie pentru a-și face plinul la mașină i-a adus un dosar penal cu două infracțiuni

 

Scumpirea combustibililor îi face pe unii cetățeni să apeleze la metode din ce în ce mai ingenioase pentru a-și face plinul. Este și cazul unui gălățean care a pus la cale o adevărată stratagemă care, însă, nu a scăpat vigilenței polițiștilor.   

Joi, 2 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au identificat și depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Din cercetări a reieșit că în noaptea de 16/17 februarie 2022 bărbatul ar fi sustras plăcuțele cu numerele de înmatriculare de la un autoturism parcat în fața unui bloc, din municipiul Galați. Apoi, ar fi montat plăcuțele la autoturismul pe care îl conducea și s-a deplasat în orașul Târgu Bujor, la o stație de carburanți. Aici, având fața acoperită cu o mască medicală, ar fi alimentat autovehiculul cu motorină și ar fi plecat fără să achite contravaloarea acesteia – 450 de lei. 

Polițiștii au reținut persoana bănuită de comiterea acestor fapte, pentru 24 de ore. A fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea dispunerii unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.