Scandal cu repetiție la Liești. Un bărbat a ajuns după gratii

 

Vineri, 8 iulie 2022, în urma unei intervenții la adresa de domiciliu a unui bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în comuna Liești, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva fratelui acestuia, un bărbat de 40 ani, care a provocat scandal și s-a manifestat agresiv. Polițiștii au dispus luarea unei astfel de măsuri deoarece cel în cauză a mai avut un astfel de comportament și în trecut.

Ordinul de protecție provizoriu a fost confirmat și de Judecătoria Liești care a emis ordin de protecție pentru o durată de 1 lună și a dispus evacuarea bărbatului de 40 ani din locuința familiei și obligarea acestuia să păstreze o distanță minimă de 200 m față de fratele său.

Ulterior, la data de 12 iulie 2022, în jurul orei 15, în urma unui apel 112, polițiștii din cadrul unității menționate s-au deplasat din nou la aceeași adresă. Cel față de care se instituise ordinul de protecție a încălcat măsurile dispuse, a revenit la domiciliu și a provocat scandal, agresând fizic o femeie în vârstă de 41 ani, care se afla în vizită împreună cu soțul său la bărbatul de 44 ani.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, de amenințare și de lovire sau alte violențe.

De asemenea, față de bărbatul de 40 ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zile de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești cu propunerea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.