O nouă față a Cartierului Aleea Ștrandului din Tecuci

 

Locuiesc în acest cartier încă de la înființarea lui, prin anii 1970, când autoritățile locale au aprobat dezmembrarea acestei suprafețe din Parcul Mare, cum i se spunea, de pe Bulevardul Victoria pentru construirea de noi locuințe. Aici, avea să se creeze asociațiile de locatari nr. 5 și 5 A, una dintre cele mai mari din municipiu, având aproape 20 de blocuri, cu 720 de apartamente și circa 2000 locatari, întinse începând de la Blocul C turn, vis a vis de CNAE și până în fața autogării Tecuci.  

Dacă aici s-au mai făcut în cei peste 50 de ani de existența unele reparații, adevărata modernizare s-a făcut, acum, începând cu anul 2021, pot spune într-un termen scurt. S-a umblat și la sistemul de salubrizare, la cel de iluminat cu lămpi moderne, s-au plantat noi arbori și, ceea ce este cel mai principal, s-a efectuat asfaltarea și, acum, se lucrează la marcarea spațiilor de parcare care vor fi scoase, normal, la licitație.  

Oricum, s-a făcut o treabă foarte bună și aceste constatări le fac acum, în calitate de locatar al acestui frumos cartier și aduc mulțumiri în numele locatarilor, realizatorilor acestui important și necesar proiect.  

 

Iancu Aizic