Pericole pe drumurile publice. Unul dintre șoferi a încercat să scape cu fuga

 

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, în jurul orei 3:30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat un tânăr în vârstă de 20 ani, din comuna Pechea, care intenționa să părăsească locul producerii unui eveniment rutier. Acesta a condus un autoturism și a acroșat un parapet de protecție montat pe marginea DJ 251, în dreptul unei stații peco din comuna Pechea. 

În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale la autoturism și la parapetul de protecție, a cărui balustradă metalică a fost îndoită pe o distanță de aproximativ 10 metri, iar doi stâlpi de susținere ai acesteia au fost îndoiți și smulși din pământ. 

La testarea alcoolscopică a rezultat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, tănărul conducător auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauza de față a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Duminică, 4 septembrie, în jurul orei 9:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic pe DJ 251, în comuna Matca, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 24 de ani, din municipiul Tecuci, aflat sub influența substanțelor psihoactive. 

La testarea cu aparatul Drug Test a rezultat o valoare pozitivă la consumul de amfetamină, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, unde au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanței psihoactive. Și în cauza de față a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

În aceeași zi, în jurul orei 10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic pe DN25, în comuna Tudor Vladimirescu, județul Galați, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Piscu, având permisul de conducere anulat. 

La testarea alcoolscopică a rezultat o valoare de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Galați, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis. Dacă, după rezultatul de la spital, se va stabili o alcoolemie mai mare de 0,40, se va putea face extindere și pe infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Luni, 5 septembrie, în jurul orei 1:20, în timpul desfășurării activităților de serviciu, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală au observat un autoturism ce se deplasa pe strada Ferdinand I, din comuna Cuza Vodă, județul Galați. Atunci când a văzut autospeciala de poliție conducătorul auto a oprit farurile și a efectuat manevra de mers înapoi. La scurt timp a oprit autoturismul, iar bărbatul aflat la volan a coborât și a încercat să fugă, însă a fost prins de polițiști. 

S-a stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 ani, din comuna Cuza Vodă. La testarea alcoolscopică a rezultat o concentrație alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată acesta a fost testat și cu aparatul Drug Test, rezultând o valoare pozitivă la consumul de amfetamină.

A fost condus la Spitalul Județean Galați, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei dar și a prezenței în organism a substanței psihoactive. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ Galați.