S-a dat startul unui nou an școlar – FOTO

 

Astăzi, 5 septembrie, a sunat clopoțelul pentru anul școlar 2022-2023. Cu emoții, lacrimi sau cu zâmbet și entuziasm elevii au pășit către cea de a doua casă, unde vor fi instruiți pentru cunoaștere, viitor și lecții de viață. Fiecare școală, fiecare dascăl, și-a întâmpinat cu brațele deschise discipolii, având de petrecut împreună încă un an. Clase primitoare, frumos aranjate, flori, baloane, mascote, careuri școlare cu directori, profesori, preoți, consilieri locali sau reprezentanți ai Primăriei Tecuci și ai Inspectoratului Școlar Galați, mesaje emoționante pentru deschiderea noului an școlar. 

 „Educația este cea mai bună provizie pe care o poți face în viață. Este o parafrază a lui Aristotel care, acum mai bine de 2.300 de ani, spunea că educația este cea mai bună provizie pentru bătrânețe. Sunt vorbe care au rezistat timpului și prafului istoriei pentru că sunt atât de reale. Nimic nu este mai important decât educația. Lucrurile trainice în viață se clădesc cu trudă și pasiune, nu sărind etape. O lume mai bună, mai prietenoasă poate fi clădită pe respectul față de școală, de oameni educați, pentru care opțiunea abandonului nu există. Cine abandonează, lasă loc imposturii, mediocrității, jumătăților de măsură. Ori, nu aceasta este calea. Întotdeauna este loc de mai bine, mereu mai este ceva de făcut. Important este să fim guvernați de bune intenții și să înțelegem importanța responsabilității pe care o avem fiecare dintre noi față de școală, elevi, copii. 

Dumneavoastră, ca dascăli, nu aveți cea mai ușoară sarcină, pentru că modelarea caracterelor presupune răbdare, în primul rând. Dar vă știu dedicați și pasionați și mai știu că vă încărcați din rezultatele de la sfârșit de an.  

 Dragi copii, să veniți cu drag la școală. Bucurați-vă din plin de toți acești ani, dar nu uitați nicio clipă că educația este cea care vă arată drumul corect în viață. Faceți în așa fel ca toate cărțile, cursurile și tot ceea ce veți învăța aici să vă fie cei mai buni prieteni. Deslușiți-le tainele și veți vedea că nu vă vor dezamăgi niciodată.  

Și noi, ca autoritate locală, avem o mare responsabilitate, de care să știți că suntem pe deplin conștienți. De aceea tratăm cu maximă importanță felul în care arată și se dezvoltă școala tecuceană și sperăm că această preocupare  se materializează în lucruri și acțiuni concrete, benefice. 

Vă doresc tuturor un an plin de reușite, plin de creativitate, la sfârșitul căruia să culegeți roadele muncii dumneavoastră!” este mesajul primarului Lucian Costin adresat profesorilor, părinților și elevilor.