Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri. Trei bărbați reținuți

 

Săptămâna a început cu mare deranj pentru patru bărbați din județul Galați care s-au trezit cu polițiștii la poartă. Agenții aveau un motiv bine întemeiat.

Luni, 14 noiembrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat patru percheziții domiciliare. Perchezițiile au fost puse în aplicare în comuna Costache Negri, jud. Galați, la locuințele unor persoane bănuite de  trafic de droguri de risc și mare risc. 

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate aproximativ 20 de grame de cannabis (marijuana) și mai multe grindere pentru mărunțit. Descinderile au avut loc după ce, în aceeași zi, în cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea traficului de droguri de risc și mare risc, pe raza municipiului Galați, polițiștii au surprins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 28 de ani din comuna Costache Negri. Acesta intenționa să vândă altei persoane cantitatea de 5 grame de muguri de cannabis. 

Din cercetări, a rezultat faptul că în perioada mai – noiembrie 2022, la diferite intervale de timp, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 28 ani, toți din comuna Costache Negri, ar fi procurat, deținut, transportat și vândut, fără drept, diverse cantități de cannabis, transmite IPJ Galați. 

În urma probatoriului administrat în cauză, trei dintre aceștia, bărbatul depistat în flagrant și alți doi, de 20, respectiv 28 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Au fost prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.