Bazin de înot la Tecuci. Unde va fi amplasat

 

Necesitatea unui bazin de înot pentru Municipiul Tecuci este o temă dezbătută de ani de zile, însă finanţarea unui astfel de proiect presupune alocarea unor sume importante de bani. Soluţia optimă este accesarea fondurilor guvernamentale sau europene, astfel încât să nu fie grevat bugetul local.

 Compania Naţională de Investiţii a adus la cunoștință în toamna anului trecut faptul că poate implementa un proiect tip bazin de înot didactic şi agrement, solicitând din partea autorităţii locale predarea amplasamentului destinat construcţiei. Pe perioada realizării investiţiei, Primăria Tecuci va asigura documentele urbanistice, suprafeţe de teren pentru organizarea de şantier, finanţarea racordurilor la utilităţi şi menţinerea destinaţiei pe o perioadă de minim 15 ani.

În ședința Consiliului Local Tecuci programată în data de 28 noiembrie 2022 consilierii sunt solicitați să aprobe predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții Proiect tip „Construire bazin de înot didactic și agrement”. Acesta va fi amplasat în str. Gheorghe Petrașcu, nr. 64-66 – Lot 2, Municipiul Tecuci, Județul Galați.

Noul bazin urmează să fie construit în zona fostei unităţi militare. Printre motivele pentru care un bazin de înot nu poate fi amplasat în Parcul Carol I se află și acela că pânza freatică este aproape, iar o construcție de acest gen este improprie terenului din Parcul de la Ocaua lui Cuza.