Individ nervos calmat de agenții locali. S-au tras focuri de armă

 

Joi, 24 noiembrie 2022, în urma unui apel telefonic, care sesiza că o persoană de sex masculin deranjează liniștea publică pe B-dul Victoriei, patrula Poliției Locale s-a deplasat la locația indicată, l-a găsit pe cel în cauză și, deoarece acesta nu voia să se liniștească, a fost condus la sediul instituției. Încă de la intrare, acesta s-a manifestat violent, înjurând, amenințând și chiar mimând gesturi de lovire asupra polițiștilor locali.  

Toate încercările de a-l calma s-au dovedit în zadar, acesta alternând perioadele de discuții amiabile cu cele de agresiune verbală și fizică. Cu greu acesta a acceptat să prezinte cartea de identitate. Într-o perioadă mai „liniștită”, acesta a fost convins să se deplaseze spre domiciliu, se arată în comunicatul Poliției Locale Tecuci.  

La puțin timp, când unul dintre polițiștii locali de serviciu a ieșit în stradă, acesta s-a năpustit asupra lui. Polițistul local l-a avertizat să se oprească trăgând un foc de armă în aer, fără nici un rezultat, persoana respectivă doborând-l la pământ și încercând chiar să-i ia arma. În această situație, polițistul local a mai efectuat trei focuri, atât cu scopul de a-l avertiza pe atacator, cât și de a alarma colegii din sediu. Datorită zgomotelor produse de focurile de armă, polițiștii locali din sediu s-au sesizat, au ieșit afară și au reușit să-l imobilizeze pe atacator și apoi să-l încătușeze. A fost condus din nou în sediul instituției, unde a fost liniștit și descătușat. După ce a fost anunțată familia și ea s-a prezentat la sediul instituției, atacatorul a fost lăsat să meargă împreună cu aceasta la domiciliu. Nici acum, însă, acesta nu s-a liniștit, din stradă amenințând cu moartea întregul personal. 

În urma acestui eveniment, Poliția Locală Tecuci a întocmit documentele necesare pentru continuarea cercetărilor de către organele competente.