Pieton decedat după o traversare neregulamentară

 

Marți, 17 ianuarie 2023, în jurul orei 19, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe DE 581 a avut loc un eveniment rutier, soldat cu decesul unei persoane. 

Din primele verificări, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 45 de ani, din municipiul Bârlad, conducea un autoturism pe drumul european menționat, având direcția de deplasare dinspre Tecuci către localitatea Munteni. La km 25, a surprins și accidentat un bărbat cu vârsta de aproximativ 60 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea străzii în mod neregulamentar. 

Echipajul de la Ambulanță sosit la fața locului a constatat decesul pietonului, care a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei. Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. 

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Urmează să se stabilească împrejurările concrete în care s-a produs accidentul rutier, se arată în comunicatul IPJ Galați.