Revista „Școala gălățeană” nr. 301

 

După ce în urmă cu ceva timp am consemnat sărbătorirea la CNSH Tecuci a celor 33 de ani de existența și a numărului 300 al Revistei „Școala gălățeană”, iată, avem acum în față nr. 301 al acestei publicații de informație și opinie pedagogică, editată de Asociația profesională „Școala gălățeană” și Inspectoratul Școlar Județean Galați. 

Revista apare în format A4, cu foi lucioase și un număr de 20 de pagini. 

Pe prima coperta găsim un material dedicat împlinirii a 155 de ani de educație școlară de la CN „Vasile Alecsandri” dar și un material despre „Gala performanței și excelenței în educația gălățeană”, semnat de profesoara Gina Brînzan, inspector școlar general și prof. Eleny Cojocaru, inspector școlar. În pagina 2 găsim materialul intitulat „Bucurii mărunte în suflete mari”, semnat de prof. Alina Liliana Blanariu – Cozma de la Seminarul teologic ortodox „Sf. Andrei” Galați, urmat de articolul intitulat „Artă și emoție”, semnat de prof. Oana Bizau și Adriana Silvica Lefter de la Școală „Elena Doamna” din Tecuci. În continuare, mai găsim materiale semnate de prof. dr. Iuliana Leuștean, director CIA la Școala „Elena Doamna” din Galați, Mihaela Radu de la Scoala gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Galați, dar și materialul intitulat „Parteneriatul Școală – Biserică, bucurie pentru copii”, semnat de prof. metodist Maria Păduraru de la Școala nr. 2 Barcea.  

Mai semnează articole prof. Niculina Coman de la Liceul teoretic „Mircea Eliade” din Galați, profesoara Carmen – Caterina Tofan, prof. Gh. Felea, prof. înv. pr. Florina Nunu, prof. Doina Ciobotaru – bibliotecar, Violeta Vlădescu de la Școala gimnazială nr. 25 Galați, bibliotecar Florina Cojocaru, de la CNSH Tecuci, bibliotecar Angela Dragomir, prof. Monica Iuliana Onica de la CNCH Tecuci, prof. Aurelia Caragea, prof. Otilia Pricopi, de la Biblioteca județeană „V.A. Urechia” Galați și Roxana Irimia, de la aceeași unitate.  

 În revistă mai găsim alte articole semnate de prof. Cornelia Melinte, prof. Luminița Nicolau de la CNSH Tecuci, prof. Janina Bordeianu. Tot aici regăsim Planificarea Cercurilor metodice, prima parte a anului școlar 2022-2023, după care mai urmează un material semnat de jurnalistul prof. scriitor Ion Manea. Mai semnează materiale prof. Paraschiv OItea, Nicoleta Constantin. Mai găsim în revistă scurte aforisme semnate de Simion Mehedinți dar și materialul intitulat „Corneliu Stoica – Albumul Gh. Mihai Coron”, semnat de Silvia Dumitriu. 

Pe ultima coperta se află materiale dedicate celor plecați recent dintre noi, respectiv articolul despre Gheorghe Enciu (27.10.1938 – 26.10.2021) semnat de Virginia Dimofte Chiriac și despe Maria Mititelu (20.10.1928 – 9.10.2022) articol semnat de prof. senior Virgil Pavel de la Liceul nr. 1 Tecuci – azi CNSH Tecuci. 

În concluzie, o revistă bună, cu materiale cât se poate de diverse și bine documentate. Personal, apreciez faptul că în acest număr sunt prezentate materialele mai multor cadre didactice și bibliotecari din zona Tecuci, dar, totuși, la câte grădinițe, școli gimnaziale, colegii și alte unități avem în Tecuci, e cam puțin. 

Sincere felicitări realizatorilor acestei reviste gălățene și încă odată La Mulți Ani! 

 

Iancu Aizic 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.