Autoturism donat Liceului Elena Caragiani pentru instruirea practică a elevilor

 

În urmă cu un an, februarie 2022, Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci i se dona un simulator auto, acesta fiind indispensabil la clasele de profil cu practică în ateliere pentru meserii. Reamintim faptul că în perioada iunie 2021 – iunie 2023 este în derulare proiectul „Viitorul meu depinde și de voi” conform acordului de parteneriat între Asociația „Balinte Ionela” și Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci. Scopul acestui proiect este de a dezvolta procesul didactic și de a crește nivelul educațional al elevilor din unitatea de învățământ.  

 Au fost, pe parcursul parteneriatului, donații de instrumente și aparaturi pentru efectuarea practicii de către elevii Liceului tehnologic „Elena Caragiani”. 

La clasele a XI-a profesională, profil mecanic auto, tinichigii și vopsitori auto, conducerea auto este obligatorie pentru clasele cu profil. Instructorii liceului au un autoturism pentru conducere, existând un contract de parteneriat cu Școala de șoferi Scatec, iar conducerea se va face de către elevi în 54 de ore / an școlar / de elev. 

Cum un singur autoturism pentru conducere este mult prea puțin pentru clasele de profil amintite, Asociația Balinte Ionela a încercat să mai facă rost de o mașină pentru acest scop. Și a reușit datorită donației făcută de ing. peisagist Denisa Bulancea, administratorul firmei TEREZE VECTOR SRL Corod. 

Astfel, în custodia Liceului a intrat un Renault Clio pe care profesorii instructori l-au înmatriculat cu inițialele Liceului Elena Caragiani. 

 Instruirea practică a claselor profesionale este făcută cu cei trei instructori ai Liceului: Viorel Ichim, Eugen Paiu, Eugen Rotaru. 

Directorul adjunct al Liceului, prof. Alina Mihaela Munteanu, a precizat că s-a început demersul pentru a primi autorizație pentru școală de șoferi în cadrul unității, că se speră la un autoturism nou prin programul PNRR dar tot va mai fi nevoie de încă o mașină pentru a face față practicii elevilor.   

Au fost aduse mulțumiri atât Asociației Balinte Ionela pentru implicare cât și administratorului Denisa Bulancea pentru gestul făcut, acela de  a dona un autoturism.