Avertizări privind vânt puternic, polei și ninsori

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări valabile începând de astăzi până luni, 27 februarie 2023. 

Cod Galben 

 În intervalul 25 februarie, ora 23 – 26 februarie, ora 1, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol. 

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei. 

Cod Galben 

 În intervalul 25 februarie, ora 23 – 26 februarie, ora 18, în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm. În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. 

În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică, 26 februarie, ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice. 

Cod Galben 

În intervalul 26 februarie, ora 18 – 27 februarie, ora 15, în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.