Spectacolul „Ghiocei pentru mamă” în sala recent renovată la Tecuci

 

După un an de la startul lucrărilor de reabilitare termică și a îmbunătățirilor mai multor instalații, absolut necesare după normele actuale, la Sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură a municipiului Tecuci, vineri, 3 martie 2023, a avut loc deschiderea oficială a acestui imobil. Și acest lucru s-a făcut prin spectacolul muzical-coregrafic intitulat „Ghiocei pentru mamă”, adică pentru ființa cea mai dragă nouă, tuturor – Mama!  

Și parcă, pentru a da și mai multă culoare și fantezie, organizatorii au amplasat în diferite colțuri ale scenei frumoși ghiocei, de mărime mare, pentru a putea fi observați de toată sala, ghiocei ce parcă urmau să fie oferiți mamelor din publicul spectator. Scena mai era ornată cu numeroase baloane albe și roșii, culorile specifice mărțișoarelor, totul a creat o atmosferă de adevărată sărbătoare. 

La toate acestea se mai poate adăuga și fondul muzical care mereu repeta versurile „La mulți ani, mame și bunici!”. 

 Spectacolul a fost deschis de prezentatorul Mihail Vasilache care, după ce a urat un călduros „Bine ați venit în noua și frumoasa sală!”, a continuat prin a face o scurtă incursiune în istoria mărțișorului, care la început era în culorile alb și negru – o vizibilă diferența între bine și rău, între lumină și întuneric, pentru a se continua prin mărțișoare cu șnururi albe și albastre pentru ca, în final, să se rămână la culorile alb și roșu. Prezentatorul își încheie introducerea prin a spune că și el, alături de toți, a așteptat cu mare nerăbdare sosirea calendaristică a primăverii și a mulțumit și cu acest prilej constructorilor și personalului Casei de Cultură care au lucrat continuu pentru darea în folosință cât mai repede a acestei săli, absolut necesară desfășurării în bune condiții a activității culturale a orașului nostru.  

Înainte de intrarea pe scenă a interpreților, prezentatorul a ținut să mai anunțe faptul că prin grija Primăriei și a Casei de Cultură, în special prin  economist Laura Hobincu, la ieșirea lor din scenă vor fi recompensați cu dulciuri, acum, la început de primăvară. 

 Și astfel, am urmărit pe cei 28 de interpreți, elevi ai clasei de canto de la Casa de Cultură îndrumați de profesorul Claudiu Vișan, cu vârste între 3 – 18 ani, toți cu piese, în general, dedicate Mamei, chiar dacă ele purtau nume diferite cum ar fi – „Mama”, „Stai lângă mine mamă”, „Mama, doar mama”, „Dragă mamă”, „Dulcea mama mea”, „Dulce mamă”, „Mama, la mulți ani”, „Mult iubita mama”, „Mulțumesc, iubită mamă”, „Te iubesc, mama mea”, „Mama mea e dulcea”, „Mama”, „Îți mulțumesc” , „Mama, sufletul meu ești tu” și altele. Au fost și piese purtând alte nume cum ar fi – „Florăreasa” – sau chiar piese din repertoriul internațional.  

Interpreții care au evoluat în acest spectacol, au fost: Diana Crăciun, Andreea Vasilache, Andreea Firu, Anais Iftimie, Geta Mistreț, Elena Lupu, Daria Tătaru, Irina Apostu, Nikolas Ghiorghiu, Ștefania Ania, Daria Vârlănuță, Daria Negoiță, Raluca Alexe, Adriana Storparu, Alexandra Zaharia, Antonia Ursu, Miruna Poenescu, Greta Donu, Roxana Dănceanu, Bianca Bordei, Sara Zaharia, Ingrind Mihai, Iasmina Toboș, Rebeca Bulai, Teodora Petru și Maria Ariton.  

 Muzica populară a fost prezentă prin interpretele Ana Maria Bulancea cu frumoasa piesă „Azi e ziua mamei mele” și Cristina Tonu  cu o piesă dedicată tot mamei. Foarte apreciate au fost și aparițiile trupei de dansuri „Mini Dolls” cu cei 13 membri – un băiat, Ștefan, și 12 fete. Trupa este condusă cu multă dăruire, pasiune și profesionism de coregraf Nicoleta Cucoaneș. La mai multe piese, dar mai ales în final, trupa dansa în fața scenei și chiar pe scenă, alături de interpreți. În final, au urcat pe scenă toți interpreții care ne-au încântat, așa ca la marile spectacole, pentru a saluta și mulțumi publicului spectator care i-a aplaudat mereu. Și toți de pe scenă au avut în final o piesă dedicată tot mamelor și bunicilor.  

Și încă un lucru foarte important, după fiecare evoluție interpretul spunea – „Te iubesc mamă, vă iubesc mamelor din întreaga țară”. Finalul a aparținut tot prezentatorului Mihail Vasilache, care, după ce a mulțumit Primăriei pentru sprijinul acordat și cu această ocazie, a invitat publicul spectator la manifestarea dedicată de Casa de Cultură și Primărie de 8 Martie, spectacolul oferit tot în această sală, la ora 16, cu participarea trupei Distinto, unde intrarea se va face cu invitații obținute gratuit de la Casa de Cultură, în limita locurilor disponibile.  

Felicitări organizatorilor! 

 

Iancu Aizic 

 

sursa foto: internet

You cannot copy content of this page