Matca: Accidentat mortal de o ambulanță care transporta un pacient la spital

 

Marți, 7 martie 2023, în jurul orei 18.50, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul 112 cu privire la faptul că pe o stradă din comuna Matca a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un pieton a fost rănit și se află în stare de inconștiență pe partea carosabilă. 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au stabilit că un bărbat cu vârsta de 63 de ani, din comuna Negrilești, județul Galați, conducea o autospecială de serviciu, o ambulanță aflată în misiune, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Pe strada Tecuciului, din localitatea menționată, a surprins și accidentat mortal un bărbat cu vârsta de 76 de ani, din comuna Matca. 

Pietonul se angajase în traversarea străzii în mod neregulamentar, iar la momentul producerii accidentului echipajul medical din ambulanță transporta un pacient către Spitalul Municipal Tecuci. 

La testarea alcoolscop a conducătorului auto, rezultatul a fost negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, se arată în comunicatul IPJ Galați.