La volan sub influența alcoolului sau fără permis. Un șofer se credea la raliu

 

Vineri, 10 martie 2023, la ora 11:25, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ghidigeni au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 25 de ani, din satul Gefu, com. Ghidigeni. Acesta conducea un autoturism pe DJ 240, având direcția de deplasare dinspre Ghidigeni către Gefu, fără a deține permis de conducere pentru o categorie de vehicul.  

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că certificatul de înmatriculare al autoturismului figurează suspendat. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

În aceeași, în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în trafic un conducător auto care consumase alcool înainte de a se urca la volan. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 46 de ani, din comuna Corod, care conducea un autoturism pe DJ 251A, în interiorul localității de domiciliu.  

Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Sâmbătă, 11 martie, un bărbat în vârsta de 61 de ani, din Galați, a fost oprit în trafic de polițiștii din cadrul Biroului Rutier pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Șoferul a fost înregistrat de aparatul radar rulând cu viteza de 166 km/h pe DJ 251, pe raza localității Pechea.  

La testarea cu aparatul Drager a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, transmite IPJ Galați.