Tecuci – Un oraș mai verde cu Serviciul Totul Verde

 

Principalele acțiuni executate zilnic de angajații Serviciului Totul Verde din cadrul Primăriei Tecuci sunt cele de curățenie și întreținere a spațiilor verzi din oraș, tundere gazon, tocat masă verde etc. Acestora se adaugă pregătirea terenului pentru plantare, respectiv săparea gropilor și mocirlirea acestora, apoi plantarea arborilor.

În prima decadă a lunii martie, angajații au toaletat trandafiri în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, Parcul Dendrologic, pe strada 1 Decembrie – zona AG, strada Transilvaniei, C-Turn, Zona Penny, Școala 11, Lukoil, IRA, toată strada Elena Doamna, pe strada Gheorghe Petrașcu, Vasile Alecsandri, Zona Profiriu, Blocuri Rond Kaufland. Au fost curățate spațiile verzi pe toată strada Gheorghe Petrașcu (acțiune alături de CUP Tecuci), strada Ecaterina Teodoroiu, Dimitrie Hârlescu. Arborii au fost toaletați pe strada 1 Decembrie și zonele unde se asfaltează în cartierul CFR.

Pe lângă verificarea și testarea sistemelor de irigat din Parcuri și ronduri, au fost făcute reparații în locurile de joacă din Parcul „Regina Elisabeta” și locul de joacă de pe strada Căpitan Gheorghe Decuseară, acolo undeau fost înlocuite balustradele și scândurile rupte. Locul de joacă de la ANL a fost suplimentat cu două bănci și două coșuri.

 Mijlocul lunii martie regăsea salariații Serviciului Totul Verde pe strada Gheorghe Petrașcu, în zona fostei Aviației, în zona stadionului și în Parcul „Regina Elisabeta”. Se continua toaletarea trandafirilor și a fost dat startul reparației trotuarului ce face trecerea peste cascada mare din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

După finalizarea primei etape în Parcul Central, zona Stadion și pe strada Ecaterina Teodoroiu, lucrările au continuat pe străzile Ana Ipătescu, Ecaterina Teodoroiu, Gheorghe Decuseară, precum și câteva completări în parcurile Dendrologic și „Alexandru Ioan Cuza”. În același timp se repara esplanada din fața Parcului Central și trotuarul de legătură în zona Parcului Dendrologic.

Serviciul Totul Verde a încheiat parteneriate de colaborare cu o serie de școli și licee din Tecuci pentru acțiunile din „Săptămâna Altfel” și „Săptămâna Verde”. Acțiunile serviciului nu ar fi fost posibile fără ajutorul colegilor de la Direcția de Servicii Publice.