Onuț Valeriu Atanasiu: „Recompensarea la nivelul veniturilor meritate ar ajuta la rezolvarea deficitului de personal”

 

Politica struțului, adoptată de Ministerul Finanțelor, nu rezolvă problema salariilor personalului nedidactic și didactic auxiliar din sistemul educațional. 

Printr-un amendament la Legea Bugetului, am propus alocarea unei sume de bani acestor două categorii, pentru a se elimina o neconcordanță. S-ar ajunge astfel la nivelul prevăzut în legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare. 

Amendamentul a primit aviz pozitiv în cadrul comisiei, cu 16 voturi pentru și 3 împotrivă, dar Ministerul Finanțelor Publice refuză să se pronunțe. 

 Această neasumare afectează direct mii de profesioniști, cum ar fi bibliotecarii, asistenții de laborator, administratorii, paznicii, șoferii ori mulți alții. Oameni ce asigură funcționarea zilnică a instituțiilor noastre de învățământ, chiar dacă nu sunt plătiți la nivelul meritelor. 

Recompensarea lor la nivelul veniturilor deplin meritate ar putea ajuta la rezolvarea problemei deficitului de personal din sistemul educațional. 

Îndemn încă o dată Ministerul Finanțelor Publice să ia în considerare creșterea salariilor personalului nedidactic și didactic auxiliar din sistemul educațional și să acorde acestei probleme atenția cuvenită. 

 

Deputat PNL Galați, 

Onuț Valeriu Atanasiu