Alergat pentru furtul unei borsete, prins pentru furt din casa de marcat

 

Marți, 28 martie 2023, la ora 14:15, Poliția a fost sesizată telefonic prin intermediul 112, de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul Galați. Acesta reclama faptul că i-ar fi fost sustrasă din autoturismul de serviciu o borsetă în care se aflau bani și documente personale și solicită sprijinul poliției întrucât aleargă după persoana care ar fi comis această faptă. 

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați, care s-au deplasat în cel mai scurt timp la fața locului, l-au găsit pe apelant, dar și pe un tânăr indicat de cel dintâi că i-ar fi sustras borseta. 

Tânărul a fost identificat, fiind vorba de un adolescent cu vârsta de 17 ani, domiciliat în municipiul Galați, însă asupra sa nu a fost găsit bunul reclamat ca fiind furat. 

A fost condus la Secției în vederea clarificării situației, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt și au efectuat cercetări în acest sens. 

În cursul activităților investigative s-a stabilit faptul că tânărul de 17 ani este bănuit de comiterea unei alte infracțiuni de furt din data de 26 martie 2023. Atunci, profitând de neatenția unei angajate a unui punct farmaceutic ar fi sustras dintr-un sertar aflat sub o casă de marcat suma de 1.050 de lei. 

După administrarea probatoriului în cele două cauze, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a tânărului de 17 ani. Urmează ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive față de acesta, transmite IPJ Galați.