Săptămâna Verde la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan” Tecuci

 

„Săptămâna verde” a început în forță la Școala „Iorgu Iordan”. Cadrele didactice împreună cu elevii s-au implicat în desfășurarea unor activități deosebite de protejare a mediului înconjurător, de reciclare a materialelor refolosibile, de plantare a unor flori și arbori atât în incinta școlii cât și în zonele locale și limitrofe. 

 Au fost sprijiniți în acest demers de către SC. Bip Eco, SC. Apă-Canal, Stația de epurare, Ocolul Silvic, Serviciul „Totul Verde” din cadrul Primăriei Tecuci. Reprezentanții acestor instituții le-au oferit elevilor informații utile, precum și oportunitatea de a se implica activ în acțiuni de protejare a mediului. 

Prezent la activitate, Viorel Călinescu, reprezentant al Primăriei Municipiului Tecuci, a desfășurat o activitate interactivă cu elevii, precedată de o scurtă prezentare a unui material informativ, scopul fiind acela de a contribui la prevenirea schimbărilor climatice, la protejarea mediului şi formarea unor comportamente responsabile în rândul copiilor faţă de mediul înconjurător.  

 O altă inițiativă a cadrelor didactice s-a materializat prin realizarea de obiecte din deşeuri de carton, plastic, sticlă sau metal, „vânătoare“ de deşeuri din natură. Parada costumelor ECO a încheiat ciclul activităților desfășurate în cadrul acestei săptămâni prolifice. 

Deși „Săptămâna verde“ este un program inclus pentru prima dată în calendarul educaţional acesta s-a dovedit a fi foarte util si atractiv pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Iorgu Iordan”. Felicitări tuturor!