Miercurea neagră: Două accidente soldate cu cinci răniți pe DN 26 

 

Două accidente rutiere au avut loc miercuri, 5 aprilie 2023, pe DN 26, în județul Galați. În urma acestora cinci persoane au fost rănite. 

Primul accident s-a produs în jurul orei 16:50, aproape de intrarea în Galați. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că o femeie în vârstă de 27 de ani, din satul Măstăcani, conducea un autoturism pe banda unu de pe artera rutieră menționată, având direcția de deplasare dinspre localitatea Vânători către municipiul Galați. 

La un moment dat ar fi încercat să efectueze o manevră de întoarcere. Autovehiculul a fost lovit de un alt autoturism condus regulamentar, în aceeași direcție de mers, de o femeie în vârstă de 35 de ani, din București. 

A rezultat vătămarea corporală a celor două conducătoare auto, dar și a unei tinere, cu vârsta de 19 ani, care se afla pe bancheta față dreapta din primul autovehicul. Victimele au fost preluate și transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

Chiar dacă rezultatul a fost negativ la testarea alcoolscop în ambele cazuri, la spital au fost recoltate și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

La aceeași dată, în jurul orei 20:35, a avut loc un eveniment rutier în interiorul localității Ijdileni, din comuna Frumușița. Polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 67 de ani din satul Ijdileni, conducea un autoturism pe artera menționată având direcția de deplasare dinspre localitatea Oancea către Galați. 

La un moment dat s-ar fi angajat în efectuarea unei manevre de depășire. Când se afla pe sensul opus de mers autovehiculul său a intrat într-un impact lateral cu un alt autoturism condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 23 de ani, din satul Foltești. 

În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto, care au fost preluați și transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate.  

La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în cazul tânărului de 23 de ani, însă la bărbatul de 67 de ani, a fost indicată valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cele două cazuri au fost întocmite un dosare penale pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă. La cel de-al doilea s-a adăugat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ Galați.