„Aprinde speranța!” – Un reușit concert la Tecuci – FOTO

 

Duminică, 9 aprilie 2023, Sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură a municipiului Tecuci, a găzduit un apreciat concert vocal simfonic umanitar intitulat „Aprinde Speranța!”. Spectacolul a fost organizat de Orchestra simfonică și Corul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova, mai exact cu sprijinul Filarmonicilor din Bacău și Iași, având dirijori pe Andrei Lucaci și Mugurel Iacob. Parteneri la acest spectacol au fost Primăria Tecuci, Ateneul Tecuci, Impact și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. 

S-a remarcat o organizare impecabilă, cu numeros personal care veghea la buna ocupare a locurilor, toți acești fiind îmbrăcați impecabil, ca pentru o adevărată sărbătoare. Spectacolul a început exact la ora anunțată – 18 și am văzut atunci, pe lângă o sală plină, pe scenă, 30 de instrumentiști și 50 de membri ai formației corale, toți îmbrăcați la fel. După uvertura spectacolului a intrat pe scenă prezentatoarea Anca Porumb de la Pro FM Iași care a spus „Nu avem în general timp, pentru că nu reușim să ne facem timp. Dar acum, pentru că ați reușit totuși să va faceți timp să participați la acest spectacol umanitar, vă mulțumesc și vă felicit pentru acest lucru și mă bucur că am în fața mea o sală plină care participă la acest eveniment de suflet. Vă invit să îi urmăriți pe acești minunați interpreți, reprezentanți ai muzicii și, prin muzică, să încercăm să fim mai buni!”.  

 După ce am ascultat câteva frumoase piese, prezentatoarea a invitat pe scenă un reprezentant al Primăriei, respectiv pe consilierul municipal Doru Eugen Pelin, de fapt și unul din organizatorii acestui spectacol. El a ținut să mulțumească atât distinșilor interpreți cât și publicului participant la eveniment, adresând artiștilor invitația de a reveni oricând la Tecuci. Prezentatoarea, în numele interpreților, a mulțumit și a acceptat cu drag invitația, mai ales pentru că acum sala era plină, dovadă că publicul tecucean iubește acest gen de spectacol.  

Am urmărit apoi un interesant material video transmis din Turcia, țara încercată greu de cutremurul ce a avut loc iar reprezentanții acestei țări au ținut să mulțumească pentru ajutorul oferit, unde, prin astfel de spectacole, s-au colectat deja circa 20.000 Euro pentru alimente și materiale igienice absolut necesare. Se amintește și faptul că acest cutremur a distrus circa 500 milioane de apartamente. În continuare, ni se vorbește de cele trei idealuri sfinte – Viață, iubirea și adevărul!  

 Revenită la microfon, prezentatoarea ne spune că e dureros să privim în jurul nostru la război și cutremur, dar trebuie să fim tari și să trecem peste toate și, mai ales, să nu ne pierdem direcția și speranța. Apoi, prezentatoarea ne încântă cu frumoase vorbe care demonstrează că știe exact unde se află vorbind de liniște și pace peste tot, chiar și în serele de la Matca, la elevii de la Școala „Iorgu Iordan” și alte date legate strict de Tecuci, de orașul unde a venit cu drag după ce au prezentat astfel de spectacole la Iași, Bacău Focșani și în alte orașe. 

În final, mulțumim și pe această cale minunaților interpreți și mai ales, organizatorilor pentru spectacolul oferit!  

 

Iancu Aizic 

 

 

You cannot copy content of this page