Începe distribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare la Tecuci

 

Astăzi, Direcția de Asigurări Sociale Tecuci va primi pachetele cu ajutoare alimentare, iar distribuția acestora începe mâine, 11 aprilie. Acestea provin de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.  

Conform Hotărârii de Guvern, categoriile eligibile sunt persoanele beneficiare de ajutor social acordat în baza Legii 416 din 2001 privind venitul minim garantat, beneficiarii alocației de susținere a familiei, persoanele cu handicap grav. 

 La Tecuci vor fi distribuite 1052 de pachete alimentare. Pe categorii, la Tecuci sunt 290 de persoane beneficiare de ajutor social, 280 de persoane beneficiare de alocație de susținere a familiei și 485 persoane cu handicap grav.  

Pachetele au o greutate de 25 kg, iar fiecare dintre acestea conține: făină albă de grâu – 5 kg, zahăr – 2 kg, mălai – 4 kg, orez – 4 kg, paste făinoase – 800 g, ulei – 4 l, 5 cutii a 300 g conserve din carne de vită, 3 cutii a 300 g conserve din carne de porc, 5 cutii a 200 g conserve pate ficat de porc, compot de fructe – 1,44 l, gem de fructe – 360 g, gem de fructe dietetic – 360 g.

Distribuția se va face tot la imobilul din zona unității militare, în spate la Kaufland. Dacă persoanele beneficiare nu se vor prezenta pentru a-și ridica pachetele alimentare care li se cuvin, acestea vor fi distribuite persoanelor cu handicap accentuat.