Pe urmele unei sesizări la 112. Dosar penal pentru un bărbat din Ghidigeni

 

Vineri, 7 aprilie, în jurul orei 22, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați prin intermediul 112, cu privire la faptul că pe DE 581, în localitatea Munteni, un autoturism se deplasează în mod sinuos pe direcția Munteni – Gohor. 

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului nu au depistat imediat autoturismul indicat, însă după efectuarea de verificări au stabilit că autovehiculul aparține unui bărbat cu vârsta de 74 de ani, din satul Slobozia Corni, comuna Ghidigeni. Pe timpul deplasării ar fi fost acroșat un alt autovehicul, care era staționat în afara părții carosabile a DE 581, în comuna Munteni. 

Proprietarul autoturismului, față de care a fost efectuată sesizarea, a fost găsit la adresa de domiciliu. Acesta a declarat că el a condus și că ar fi consumat băuturi alcoolice doar după ce a parcat autovehiculul. 

A fost testat alcoolscop fiind indicată o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, transmite IPJ Galați.