Admitere la școlile de subofițeri jandarmi. 700 locuri disponibile

 

În perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, se fac înscrieri pentru sesiunea de admitere la cele două școli de subofițeri de jandarmi, din Drăgășani, județul Vâlcea și Fălticeni, județul Suceava. 

Pentru această sesiune de admitere, Jandarmeriei Române i-au fost repartizate 700 de locuri, fiecare școală militară având alocate 350 de locuri, dintre care 3 locuri alocate persoanelor de etnie romă și 3 locuri persoanelor aparținând altor minorități. 

La admitere se susține o probă de evaluare a cunoștințelor care constă într-un test grilă, ce cuprinde: subiecte la limba română (40% din test), limbă străină, engleză sau franceză, la alegere (15% din test), subiecte de legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului (20% din test), subiecte de educație cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții de deprindere a raționamentului logic (15% din test); o probă sportivă, iar în cazul promovării urmează susținerea testării psihologice și efectuarea fișei medicale.  

Vârsta minimă de participare la examen este de 27 ani, împliniți în anul susținerii examenului, iar o condiție obligatorie este absolvirea de către candidat a liceului, cu diplomă de bacalaureat, transmite Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați.  

Durata de școlarizare este de 1 an, iar elevul va efectua și stagiul de practică în unitatea în care a fost recrutat. În toată această perioadă elevul școlii militare beneficiază de cazare, hrană și echipament gratuit.  

Dacă sunteți interesați vă puteți adresa Jandarmeriei Galați la tel. 0236.334152, interior 24407 sau 24535, prin e-mail la adresa [email protected] sau direct la sediul unității din municipiul Galați, str. Traian nr. 451 (zona Metro). 

Puteți obține informații accesând paginile web ale celor două școli de subofițeri: 

Drăgășani – http://www.scoaladragasani.ro/ 

Fălticeni – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/ .