Piesa de teatru „Ipocriții” pe scena din Tecuci – FOTO

 

Ieri, 17 mai, pe scena Sălii de spectacole „Ion Petrovici” Tecuci s-a jucat piesa „Ipocriții”, adaptare după „Soțul ideal” de Oscar Wilde, în interpretarea actorilor de la Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad.  

Piesa este o comedie englezească din anul 1894, scrisă în patru acte, care se desfășoară în jurul unui șantaj. Evenimentele au loc la Londra, în secolul al XIX-lea, timp de douăzeci și patru de ore. 

 Practic, s-a intrat în înalta societate, locul în care am găsit politicianul genial, soțul perfect și gentlemanul desăvârșit. În spatele acestei descrieri am întâlnit și corupția, trădarea și compromisul.   

Piesa începe în timpul unei seri la casa lui Sir Robert Chiltern aflată în Piața Grosvenor din Londra. Sir Robert, un prestigios membru al Camerei Comunelor, și soția sa de 27 de ani, Lady Chiltern, găzduiesc o adunare care-i include pe prietenul lor Lord Goring, un burlac elegant și prieten apropiat al familiei Chiltern, sora lui Mabel Chiltern.  

 Sir Robert Chiltern pare a fi soțul ideal, sau cel puțin așa crede soția sa și ceilalți. În timpul serii doamna Cheveley, o inamică a Lady Chiltern din timpul școlii, încearcă să-l șantajeze pe Sir Robert cu trecutul lui pentru a o susține într-o schemă frauduloasă de construire a unui canal în Argentina. Doamna Cheveley știe cum s-a îmbogățit Sir Robert Chiltern: fostul mentor și iubitul ei, Baronul Arnheim, l-a convins pe tânărul Sir Robert să-i vândă un secret guvernamental, acela de a cumpăra ieftin acțiuni în Canalul Suez cu trei zile înainte ca guvernul britanic să fi anunțat achiziționarea sa. Astfel, Sir Robert a făcut avere cu bani iliciți, iar doamna Cheveley are o scrisoare care dovedește asta. Temându-se că-și va ruina cariera și mariajul, Sir Robert intenționează să-i satisfacă cererile sale. 

 O comedie spumoasă în care au interpretat fără cusur: Sir Robert Chiltern – Simon Salcă Jr.; Lady Chiltern – Ramona Ananie; Dna Cheveley – Irina Cocea; Contele Caversham – Sorin Ghiorghe; Vicontele Goring – Lucian Arhire; Mabel (sora lui Sir Robert) – Teona Perju; Servitorul – Bogdan Manolache. Regia aparține lui Ștefan Alexiu. 

Decorul, luminile, costumațiile și interpretarea au făcut spectatorii să trăiască cu emoție vremurile secolului XIX în Londra. 

Felicitări actorilor de la Teatrul „Victor Ion Popa ” Bârlad! 

 

 

4 thoughts on “Piesa de teatru „Ipocriții” pe scena din Tecuci – FOTO

  1. Poate astfel de evenimente ar beneficia de un public mai numeros și doritor de cultură dacă ar fi anunțate înaintea și nu după consumarea lor!

      1. Cu tot respectul, de ce articolul de mai sus despre eveniment nu a fost dat exclusiv pe facebook? Plecați cumva de la presupoziția că toată lumea are facebook? E greșită! Nu am așa ceva și e o decizie asumată și argumentată iar ca mine, credeți-mă, sunt foarte mulți!

        1. Existâ un site dedicat evenimentelor culturale din orașul nostru. Îl regăsiți AICI.

Comments are closed.