ITM Galați: Sancțiuni de 292.000 lei în urma controalelor efectuate în luna mai

 

În luna mai 2023 inspectorii de muncă din cadru Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați (ITM) au efectuat 228 controale din care 127 controale în domeniul relațiilor de muncă și 101 controale în domeniul securității și sănătății în muncă. 

Pentru cele 279 deficiențe constatate (155 în domeniul relațiilor de muncă și 124 în domeniul securității și sănătății în muncă) au fost dispuse 279 măsuri de remediere. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 292.000 lei. 

La 11 angajatori au fost identificate 14 persoane care prestau muncă nedeclarată fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată au domeniul de activitate: baruri, restaurante, comerț, construcții, adăposturi pentru animale, pază și protecție. 

„În cadrul controalelor efectuate inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată în primul rând pe prevenție iar sancțiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislației”, a declarat Bogdan – Marius Trandafir, Inspector Șef al ITM Galați. 

 

ITM Galați