Au ajuns după gratii după ce și-au bătut fratele și au înscenat un accident

 

Sâmbătă, 17 iunie, la ora 7.43, Poliția Orașului Berești a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat de 52 de ani cu privire la faptul că fratele său, de 50 de ani, s-ar fi răsturnat cu atelajul hipo, în zona localității Cavadinești, din județul Galați, fiind rănit grav. 

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, precum și un echipaj medical de la ambulanță care a acordat primul ajutor bărbatului de 50 de ani. A fost solicitată intervenția elicopterului SMURD pentru transportarea în regim de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, întrucât victima prezenta multiple plăgi la nivelul capului, a feței, a toracelui și a membrelor. 

În zona respectivă se afla și cel care a apelat la 112, precum și un alt frate al acestuia, un bărbat de 38 de ani, ambii cu domiciliul în Cavadinești. Bărbatul de 52 de ani a declarat faptul că în dimineața de 17 iunie, în jurul orei 7.30 când se întorcea de la o stână, pe drumul către locuința sa l-a găsit pe fratele de 50 de ani după ce se răsturnase cu căruța. Întrucât era rănit, a apelat serviciul 112. 

Echipa formată din polițiști de la Poliția Orașului Berești, de la posturile de Poliție Rurală Bălăbănești și Berești Meria, de la Serviciul de Investigații Criminale Galați, cu sprijinul unui specialist criminalist din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au efectuat cercetarea la fața locului. Concluziile preliminare au fost că bărbații de 52, respectiv 38 de ani, l-au agresat fizic pe fratele lor de 50 de ani. A fost întocmit, inițial, un dosar penal pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, însă, ulterior, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în cea de violență în familie. 

 După activitățile investigative și de cercetare efectuate s-a stabilit că la data de 16 iunie 2023, în jurul orei 19.30, pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, în timp ce toți cei trei bărbați se aflau la locuința celui de 52 de ani, cel de 50 de ani ar fi fost lovit de către frații săi cu obiecte contondente în zona capului, a toracelui, a abdomenului și a membrelor. După agresiunea fizică, cei doi bărbați de 52 și 38 de ani l-ar fi urcat pe fratele lor în căruța acestuia, după care ar fi condus calul, iar după aproximativ 150 de metri căruța s-ar fi răsturnat.  

După probatoriul administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați. La data de 18 iunie 2023, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, iar Judecătoria a aprobat și dispus măsura arestării preventive a persoanelor bănuite de comiterea acestei fapte, se arată în comunicatul IPJ Galați. 

 

You cannot copy content of this page