Accident mortal. Victima a traversat prin loc nepermis, șoferul era băut

 

Luni, 19 iunie 2023, la ora 22.17, Poliția Galați a fost sesizată, prin intermediul 112, privind faptul că pe DJ 254, în interiorul comunei Grivița din județul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a decedat.  

Din verificările preliminare efectuate la fața locului, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 25 de ani, din comuna Grivița, conducea un autoturism pe DJ 254, în interiorul localității de domiciliu. Atunci când a ajuns în dreptul unui imobil aflat în zona intersecției cu strada Badalan a surprins și accidentat mortal un consătean, un bărbat de 36 de ani, care, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, de la stânga către dreapta direcției sale de deplasare. 

La testarea alcoolscop a conducătorului auto rezultatul a fost de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru a fi stabilite împrejurările în care s-a produs acest accident rutier, transmite IPJ Galați. 

 

Update: După probatoriul administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a conducătorului auto, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești cu propunerea luării unei măsuri preventive.

 

Update: După prezentarea conducătorul auto, inițial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești, iar ulterior la Judecătoria Liești, s-a dispus față de acesta măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.