Trupa Cold Red Day premiată la „Crossroads Battle of The Bands Bucharest”

 

Duminică, 18 Iunie 2023, Clubul Quantic Grozăvești a devenit arena rock-ului tânăr, cu sprijinul partenerului oficial București FM în cadrul festivalului-concurs „Crossroads Battle of The Bands Bucharest”, ediția a III-a.                  

Organizatorul Mark Twain International School Bucharest și producătorul Hashtag Production au pus la punct un festival maraton plin de energie și muzică live de foarte bună calitate unde s-au întrecut pe trei categorii – vocal, instrumental si trupe, tineri și talentati concurenți veniți din toată țara. În playlist-ul concursului maraton au fost 36 de momente structurate pe trei categorii.  

Cu mândrie anunțăm și prezența trupei rock tecucene Cold Red Day compusă din Alexandra Damian – voce, Tudor Trifan – chitară bass și Octavian Turcu – chitară. 

Octavian Turcu a concurat și individual la secțiunea instrument, cu o interpretare de exceptie la chitară, a două piese din repertoriul muzicianului Gary Moore. 

Cold Red Day a reprezentat cu cinste Tecuciul, obținând Premiul II la secțiunea trupe, cu piesele „Sweet Child of mine” – Guns N’ Roses, „Cine esti tu oare” – Compact. Alexandra Damian, solista trupei, a obținut Premiul III la secțiunea individual voce cu piesele „Ziua vrăjitoarelor” – Cargo și „Call me when you’re sober” – Evanescence. 

 Adolescenții sunt elevi ai Colegiului Național „Spiru Haret” Tecuci și pe plan artistic se pregătesc cu profesor Dragoș Gheorghiu la Școala de Canto Soul Music Art. 

Anul acesta juriul a fost format din personalități ale industriei muzicale românești: Lenţi Chiriac, Silvia Dumitrescu, Mihai Pocorschi (VH2), Iulian Vrabete (Holograf), Tavi Colen (Ex Talisman), Dan Helciug (Spitalul de Urgență), Doru Isăroiu (Red Parlament) și Eugen Caminschi (Vama). 

Evenimentul a fost prezentat de către muzicianul Claudiu Dumitrache și MC&DJ Maria Molfea de la Radio Frankfurt (DE) si Radio Holiday (DE), cu participarea speciala a Emmei de la Radio ZU. 

De asemenea, printre invitații speciali s-au numarat impresarul Christian Raetscher (German Quality Entertainment) și producătorii Raluca Mihaela Găină (GMR Media) și Horațiu Rusu (TVR). 

Felicitări!