A accidentat un copil și a părăsit locul accidentului. Autoturismul găsit abandonat într-o pădure

 

Luni, 19 iunie 2023, în comuna Frumușița a avut loc un accident rutier în urma căruia a fost rănit un copil de 8 ani. Șoferul a părăsit locul accidentului. 

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, cu sprijinul unui tehnician specialist din cadrul Serviciului Criminalistic Galați, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, la data de 22 iunie 2023, a fost identificată și depistată persoana bănuită că a condus autoturismul și a provocat accidentul rutier. 

 Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, din satul Fântânele, comuna Scânteiești, județul Galați. Acesta a condus anchetatorii în locul unde a abandonat autoturismul imediat după evenimentul rutier și a dat detalii complete cu privire la modul de producere al acestuia.  

Autovehiculul, care prezintă multe urme de avarii, se afla în mijlocul unei păduri, aflată la aproximativ 10 km distanță de localitatea Frumușița. Avariile autoturismului ar fi fost produse din cauza circulației pe un drum de exploatare agricolă, precum și prin pădurea unde a fost abandonat.  

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 36 de ani nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, iar în momentul accidentului avea montate plăcuțe de înmatriculare false. 

 În urma audierilor și administrării materialului probator în dosarul penal se continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a barbatului, care a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.  

Astăzi, 23 iunie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați. 

 

Update: După prezentarea conducătorul auto, inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, iar ulterior la Judecătoria Târgu Bujor, s-a dispus față de acesta măsura arestări preventive pentru 30 de zile.