Sancționat în urma unei înregistrări apărută online

 

În urma apariției în spațiul public, la data de 4 iulie 2023, a unei înregistrări cu un autoturism care se deplasează pe DE 581 și care tractează o remorcă încărcată cu saci fără a fi respectate condițiile de siguranță în traficul rutier, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele. 

În cursul zilei de 6 iulie 2023, în jurul orei 15:15, un echipaj de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci – Postul de Poliție Movileni a observat în traficul rutier pe DE 581 același ansamblu auto, identic cu cel din imaginea video, respectiv un autoturism cu o semiremorcă fără obloane încărcată cu saci, care se deplasa dinspre municipiul Tecuci către localitatea Munteni. 

 Polițiștii au procedat la oprirea acestui ansamblu auto și la verificarea documentelor conducătorului auto și a mărfii transportate. Au stabilit că este vorba de un bărbat de 60 de ani, din municipiul Tecuci, cu permis de conducere valabil care transporta rumeguș ambalat în saci de rafie, având documente valabile în acest sens. 

A fost a luat măsura sancționării contravenționale, pentru nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor şi al obiectelor în sau pe vehicule, conform prevederilor OUG 195/2002, art.101 punctul 13. 

Totodată, s-a dispus scoaterea ansamblului auto în afara părții carosabile pentru remedierea situației constatate, transmite IPJ Galați.