Căutat la nivel național, depistat de polițiștii tecuceni după o urmărire nocturnă

 

Duminică, 16 iulie 2023, în jurul orei 23:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci. Bărbatul care se afla la volan a refuzat să oprească la semnal și a continuat deplasarea pe DN 25 către comuna Drăgănești.  

A fost urmărit de echipajul de poliție, iar după aproximativ 2 km acesta a fost oprit, fiind vorba de un bărbat de 34 de ani, domiciliat în comuna Ivești, județul Galați. La testarea pentru consumul de alcool, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la cea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată o valoare pozitivă la consumul de Amfetamine.  

După verificarea în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acesta a fost dat în urmărire la nivel național la începutul lunii în curs, întrucât se sustrage executării unui mandat de arestare emis de Judecătoria Bacău după ce a fost condamnat la 5 ani și 4 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în anul 2018. 

De asemenea, autoturismul pe care îl conducea aparține mamei sale, însă cel depistat l-ar fi luat fără acordul acesteia. A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință. Ulterior, a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare, transmite IPJ Galați.