Prins de polițiști după ce s-a ascuns în pădure. Condus în spatele gratiilor pentru mai multe acuzații

 

Sâmbătă, 15 iulie 2023, la ora 20:37, Poliția Galați a fost sesizată telefonic de o femeie, prin apel la 112, privind faptul că în timp ce se afla la locul de muncă, în interiorul unui bar din comuna Munteni, un bărbat ar fi sustras banii din sertarul unde se țineau încasările. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci s-a stabilit faptul că în cursul zilei menționate, în jurul orei 20:35, un bărbat cu vârsta de 31 de ani din comuna Munteni, după ce ar fi pierdut o sumă de bani la un aparat tip Slot Machine, în incinta unui bar din localitatea de domiciliu, ar fi solicitat angajatei restituirea banilor. 

Întrucât angajata barului a refuzat, bărbatul a pătruns în spatele tejghelei, iar din sertarul unde se aflau încasările ar fi sustras suma de 6.700 de lei. În timp ce părăsea localul acesta i-ar fi adresat expresii jignitoare angajatei și ar fi amenințat-o cu acte de violență. 

A fost întocmit inițial un dosar penal pentru infracțiunile de furt și amenințare. Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de tâlhărie. 

De asemenea, s-a stabilit că bărbatul, în timpul manifestării comportamentului violent asupra angajatei barului, i-ar fi propus acesteia să întrețină relații sexuale cu el, încercând să acționeze în acest sens, astfel că urmărirea penală a fost extinsă și pentru infracțiunea de agresiune sexuală. 

În cursul zilei de 16 iulie 2023, în urma activităților investigative efectuate, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci l-au localizat și depistat pe bărbatul de 31 de ani. Acesta se ascundea în pădurea Gefu, din apropierea comunei Ghidigeni, județul Galați. A fost urmărit circa 800 de metri și s-a procedat la imobilizarea sa întrucât încerca să opună rezistență. 

După administrarea probatoriului în cauză, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului. A doua zi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, precum și la Judecătoria Tecuci, fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, transmite IPJ Galați.