Un tânăr s-a înecat la scăldat. Trupul a fost găsit după zeci de ore de căutări

 

Duminică, 16 iulie 2023, la ora 16:30, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin apel la 112 privind faptul că o persoană care ar fi venit la scăldat la râul Siret, în zona sat Bucești, comuna Ivești, județul Galați, a intrat în apă și nu a mai ieșit. 

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, care au ajuns la fața locului, au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind identitatea persoanei care nu a mai ieșit din apă, fiind vorba de un tânăr din comuna Ivești, județul Galați. 

Pompierii din cadrul ISU Galați – Detașamentul Tecuci au demarat imediat activitățile de căutare, folosind mijloacele specifice din dotare, atât pe apă, pe uscat și din aer cu elicopterul din cadrul SMURD Galați. La căutări au participat atât polițiști, cât și jandarmi din cadrul IJJ Galați. 

 În cursul zilei de astăzi, 18 iulie 2023, în jurul orei 13, a fost găsit de către echipele de căutare trupul neînsuflețit al tânărului, în dreptul localității Vadul Roșca, la circa 2,5 km în aval de locul unde a intrat în apă. În luna august urma să împlinească 21 de ani.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul Clinic de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la decesul persoanei, iar polițiștii au deschis un dosar pentru infracțiunea de ucidere din culpă, transmite IPJ Galați. 

 

n.r. – Tânărul decedat se numește Alexandru Buruiană.