Pompierii gălățeni în sprijinul populației din Grecia

 

Șase salvatori gălățeni fac parte din modulul național de stingere, format din 52 de militari, dislocat în Grecia. Aceștia au ajuns pe insula Rodos, zonă puternic afectată de incendii și se îndreaptă către baza militară, loc unde vor fi cazați și unde vor alimenta cu apă autospecialele care vor acționa în zonele afectate de incendii. 

Colegii noștri sunt angrenați în lupta cu flăcările care cuprind vegetația din Grecia. Temperaturile ridicate și condițiile grele sunt factorii care pun la încercare abilitățile și rezistența pompierilor gălățeni în această misiune. 

 Sub directa coordonare a ofițerului de legătură elen, pompierii români vor începe misiunea de limitare a propagării incendiilor în zonele afectate din Rodos, alături de pompierii greci și slovaci. 

Împreună formează o echipă de profesioniști bine pregătiți și receptivi, care tratează mereu munca cu seriozitate și implicare, răspunzând prompt și operativ la toate misiunile încredințate. 

Îi felicităm pentru tot ceea ce fac, zi de zi, cu pasiune, curaj și devotament, reprezentând cu mândrie pompierii militari români! 

Mult succes în continuare, dragi colegi și sincere aprecieri pentru efortul depus! 

  

Colonel 

Eugen Marius Chiriță