Ploi torențiale, vijelii și grindină în următoarele ore

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări valabile în cea mai mare parte a țării până mâine, 7 august 2023. 

Cod Galben 

În intervalul 6 august, ora 10 – 7 august, ora 6, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.  

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.      

Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului. 

Cod Portocaliu 

 În intervalul 6 august, ora 10 – 7 august, ora 3, în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.  

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.  

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.