La volan fără permis sau sub influența alcoolului

 

Miercuri, 23 august, în jurul orei 20:10, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au depistat în traficul un bărbat de 48 de ani. Acesta conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul satului Nicopole, comuna Drăgușeni, sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. 

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere va fi cercetat și un tânăr, cu vârsta de 19 ani, din municipiul Tecuci, se arată în comunicatul IPJ Galați.  

Tânărul a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Tecuci tot miercuri, 23 august, dar în jurul orei 22:15. Acesta conducea un autoturism pe strada Costache Conachi, din orașul de domiciliu, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicul.

 

Update: Joi, 24 august 2023, au fost prelucrate mostrele biologice recoltate, iar de la Serviciul Clinic de Medicină Legală Galați a fost emis un buletin de analiză toxicologică din care rezultă faptul că bărbatul de 48 de ani avea o alcoolemie în sânge la proba I de 3.92 g/%, iar la proba a II –a de 3,65 g/%. 

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a conducătorului auto depistat în comuna Drăgușeni și urmează ca acesta să fie prezentat la unitatea de parchet competentă, în vederea luării unei măsuri preventive.