Atenție, părinți! Minor decedat după un accident cu bicicleta

 

Duminică, 10 septembrie 2023, în jurul orei 17, pe trotuarul aferent bulevardului Marea Unire din Galați, în zona parcului Viva, a avut loc un accident rutier grav în urma căruia un minor de 9 ani a decedat. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că minorul se deplasa pe o bicicletă pe aleea pietonală de pe bulevardul Marea Unire, dinspre zona Trecere Bac către strada Prelungirea Traian. Atunci când a ajuns în zona parcului Viva, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, autoaccidentându-se. 

La scurt timp după producerea acestui accident, minorul și-a pierdut cunoștința și a intrat în stop cardio respirator. După aplicarea manevrelor de resuscitare, echipajul medical sosit la fața locului l-a transportat la Spitalul de Urgență pentru Copii Galați, unde, din păcate, băiețelul a decedat.  

La momentul producerii accidentului minorul era însoțit de părinții săi și de un frate care se plimba alături de el, tot pe o bicicletă. 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Urmează ca în cursul cercetărilor să se stabilească împrejurările în care s-a produs acest tragic accident rutier, transmite IPJ Galați.