Din nou la școală! – FOTO

 

Un nou început de an școlar, astăzi 11 septembrie

A sunat clopoțelul atât la unitățile școlare cât și preșcolare. Anul școlar 2023-2024 are o durată de 36 săptămâni de cursuri și cinci vacanțe. Desfășurarea Programului Național „Școala Altfel” și a Programului „Săptămâna verde” au fost stabilite pentru perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024.

La Tecuci, cu mic, cu mare – puțini pe stradă, majoritatea transportați cu mijloace auto, copii și liceeni s-au îndreptat către unitățile școlare, în prezent reabilitate. Toți cu flori, zâmbete ori emoții, au participat la careu – în prezența directorilor, primarului, consilierilor locali, preoților și reprezentanților Poliției sau Jandarmeriei.

Au fost întâmpinați cu drag, cu urări din partea tuturor reprezentanților, cu speranța ca la final de an școlar fiecare elev să fie mai informat, cultivat și să culeagă roadele muncii.

Succes tuturor, cu reușite și învățături!

 

Mesajul primarului Lucian Costin, la deschiderea anului școlar a fost următorul:  

 

Doamnelor și domnilor profesori, 

stimați părinți, dragi elevi, 

  

    Reușita în viață depinde de efortul personal, de încrederea în propriile forțe. Depinde de educația care se desăvârșește în școala. Pentru că școala formează caractere puternice, școala tranformă copiii în maturi gata să facă față provocărilor vieții, despre care noi, adulții, știm că nu sunt nici puține și nici ușoare.  

      Pentru că voi, copiii, sunteți în centrul atenției, vă îndemn din tot sufletul să veniți cu drag la școală. Aici veți dobîndi cunoștințe și deprinderi care vă vor ajuta mai târziu. Aici vă formați pentru mâine, și fiecare zi petrecută în școală înseamnă, de fapt, o cărămidă la personalitatea voastră de mâine. Și veți vedea că visele pe care le aveți și le veți avea, iar eu îmi doresc să aveți cât mai multe, se vor împlini mai ușor. Pentru că fără educație nimic nu este trainic.  

Veniți la școală! Respectați-vă și iubiți-vă profesorii, căci la școală ei sunt părinții voștri.  

        Doamnelor și domnilor profesori, vă transmit întregul meu respect pentru că nu încetați să credeți într-un vis. Pentru că nu abdicați, nu abandonați. Știu că nu este întotdeauna ușor, dar continuați să vă faceți meseria cu pasiune.  

        Stimați părinți, să aveți încredere în copiii dumneavoastră. Cultivați-le respectul pentru școală, pentru studiu, pentru profesori, iar atunci când vor cădea și-și vor juli coatele și genunchii, se vor ridica, se vor șterge de praf și vor merge mai departe. Copiii de azi, adulții de mâine, vor reuși. Iar școala este parte a acestei reușite!  

    Vă doresc un an școlar plin provocări cărora se le faceți față, un an la sfârșitul căruia să culegeți din plin roadele muncii.  

   Vă mulțumesc, mult succes!