O persoană decedată și alta rănită după o coliziune frontală

 

Marți, 3 octombrie 2023, în jurul orei 10:14, pe DN 24, în apropiere de intersecția cu  DJ 261 A, a avut loc un accident rutier grav soldat cu decesul unei persoane. 

Din verificările preliminare efectuate la fața locului de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, precum și de la Postul de Poliție Scânteiești, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 62 de ani, din municipiul Galați, conducea un autoturism, pe DN 24, având direcția de deplasare către comuna Cuca. La un moment dat, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 66 de ani, domiciliat în municipiul Galați. 

 În urma impactului, cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă, fiind avariate. Bărbatul în vârstă de 62 de ani a rămas încarcerat în stare de inconștiență. După eliberarea dintre fiarele co ntorsionate, de către echipele de la descarcerare din cadrul ISU Galați, s-a constat că acesta nu mai prezenta semne vitale, fiind constatat decesul. 

Celălalt conducător auto a fost rănit grav și a fost preluat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate, unde i se vor recolta și probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În cursul cercetărilor urmează să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier, transmite IPJ Galați.