Două persoane rănite și trei autoturisme avariate într-un accident produs pe Cuza Vodă

 

Duminică, 8 octombrie 2023, în jurul orei 15:59, pe strada Cuza Vodă din Tecuci a avut loc un accident pe fondul consumului de alcool.

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 40 de ani, din Umbrărești, conducea un autovehicul pe strada menționată. Șoferul nu ar fi păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul din fața sa și l-a acroșat în partea din spate.

Din impact, autoturismul lovit în spate, condus de o femeie cu vârsta de 34 de ani din Matca, a fost proiectat într-un alt autovehicul, aflat pe acostamentul din partea dreapta a sensului său de mers. Acesta era condus de un bărbat cu vârsta de 46 de ani, din Tecuci.

În urma evenimentului rutier cele trei mașini implicate au fost avariate și au fost rănite două persoane, fiind vorba de conducătorul auto din primul autovehicul și conducătoarea auto. Victimele au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate, unde femeia a rămas internată.

Toți cei trei conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind pozitiv doar în cazul bărbatului, de 40 de ani. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ Galați.