Conferința „Ziua Sănătății Mintale” la Școala Gimnazială „Elena Doamna”

 

Ziua Internațională a Sănătății Mintale sărbătorită în data de  10 octombrie a fost momentul de conștientizare pentru elevi, părinți, cadrele didactice și comunitatea locală. 

„Mintea este cel mai profund sentiment al nostru de a fi în viață.” (D. Siegel) 

 Mintea se află la baza capacității noastre de a face alegeri și de a genera schimbări. Orice mică transformare este recomandat să înceapă în mintea noastră, apoi în mediul înconjurător. 

Cu ocazia aceste zile, Școala Gimnazială Elena Doamna, Tecuci a organizat Conferința „Ziua Sănătății Mintale” care a avut loc în data de 10 octombrie 2023 la Casa de Cultură Tecuci, Sala Studio. Au fost prezentate o varietate de informații și exemple de bună practică în domeniul consilierii școlare, dar și exemple de activități care contribuie la starea de bine și sănătatea mintală. 

Activitatea face parte din Proiectul Săptămâna Sănătății Mintale – proiect aprobat și finanțat de Start ONG, Kaufland România și Act for Tomorow. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. 

Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural.  

Colaboratorii care au susținut intervențiile în cadrul conferinței au punctat: 

 – Pericolul social-media 

– Familia și siguranța emoțională 

– Beneficiile psihodramei 

– Teama de frică 

– Rolul lecturii în formarea personalității 

– Mecanisme de autoreglare la copii și adolescenți 

– Beneficiile sportului și ale mișcării 

– Formarea abilităților de viață prin activități de cercetășie 

– Școala și starea de bine în clasă. 

Conferința s-a adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice din comunitatea școlară dar și din cea locală. Mulțumim partenerilor care ne-au sprijinit în cadrul acestui eveniment: ISJ Galați, CJRAE Galați, Casa de Cultură Tecuci! 

 

Prof. Adriana Lefter