Sub influența substanțelor interzise la volan. Droguri și ustensile specifice depistate la control

 

Miercuri, 11 octombrie, în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe DJ 251, în interiorul localității Pechea din jud. Galați. Echipajul de poliție a procedat la oprirea acestuia prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei. 

Agenții au constatat că la volan se afla un tânăr cu vârsta de 19 ani, din municipiul Brăila. De asemenea, în mașină se mai aflau doi pasageri, un tânăr de 21 de ani și o tânără cu vârsta de 17 ani, ambii din com. Schela, jud. Galați. 

Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, în cel de-al doilea au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

În urma controlului autovehiculului, pe podea, sub bancheta din dreapta față a fost găsită o farfurie din porțelan pe care se afla o pulbere albă, secționată în mai multe linii de mici dimensiuni și o bancnotă de 1 leu, rulată, ce prezenta urma de praf alb. În portiera stângă față a fost găsit un grinder din material plastic, ce prezenta la interior urme de materie vegetală. Într-un compartiment al unui portofel, aparținând tânărului cu vârsta de 21 de ani, a fost găsit un plic autosigilant transparent care prezenta urme de substanță de culoare albă, precum și o folie din plastic transparent care conține o substanță pulverulentă și cristalizată de culoare albă și o bancnotă rulată. Toate obiectele și substanțele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive. 

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările vor fi continuate atât de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, precum și de cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, se arată în comunicatul IPJ Galați.