Trei persoane decedate și opt rănite într-un cumplit accident rutier

 

Astăzi, 13 noiembrie 2023, la ora 7.05, pe DN 25, la intrare în localitatea Independența a avut loc un accident rutier mortal în urma căruia trei persoane au decedat și alte opt au fost rănite.  

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 56 de ani, din Galați, conducea un autoturism pe DN 25, având direcția de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către municipiul Tecuci. La km 53 + 500 de metri, într-o curbă la dreapta, ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu un autovehicul, prevăzut cu 8+1 locuri, care era condus de un bărbat de 30 de ani. 

A fost activat Planul Roșu de intervenție și a fost solicitat elicopterul SMURD, întrucât în ambele autovehicule se aflau mai multe persoane, patru în primul autoturism și șapte în cel de-al doilea. 

Din păcate, în urma evenimentului rutier au decedat trei persoane. Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 45 de ani și fiica acestuia, de 16 ani, ambii domiciliați în comuna Șendreni, județul Galați, pasageri în primul autoturism și un bărbat cu vârsta de 56 de ani, din comuna Pechea, județul Galați, pasager în cel de-al doilea autovehicul. 

 Au fost rănite opt persoane, după cum urmează: din primul autoturism conducătorul auto, de 56 de ani, și fiul acestuia, de 19 ani, iar din cel de-al doilea autoturism, conducătorul auto, de 30 de ani, doi bărbați, cu vârstele de 41, respectiv 55 ani, 2 femei, cu vârstele de 26, respectiv 35 de ani și o adolescentă, de 17 ani.  

Victimele au fost preluate și transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate. Cei doi conducători auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatele au fost negative. 

Traficul rutier a fost blocat aproximativ două ore și jumătate, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Urmează ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment rutier. 

IPJ Galați transmite condoleanțe familiilor îndoliate!