A încercat să schimbe direcția fără să se asigure și a ajuns la spital

 

Luni, 13 noiembrie 2023, în jurul orei 15:30, în interiorul localității Piscu din județul Galați a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. 

Din verificările preliminare efectuate la fața locului de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 58 de ani, din Moinești, județul Bacău, conducea un autoturism pe DN 25, în interiorul localității menționate, dinspre Tecuci către Galați. În zona km 46 + 800 de metri, ar fi acroșat cu partea dreapta față un bărbat cu vârsta de 55 de ani care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție și care ar fi efectuat viraj la stânga. 

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea biciclistului. Acesta a fost preluat și transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

La testarea alcoolscop a conducătorului auto rezultatul a fost negativ, însă la biciclist a fost indicată valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. La unitatea spitalicească ambilor bărbați le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, transmite IPJ Galați.