Percheziții într-un dosar privind trafic de persoane și de droguri – VIDEO

 

Joi, 23 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial, au pus în executare 14 mandate de aducere și un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Galați, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de droguri de risc, în formă continuată. 

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că două persoane cercetate (frați), prin inducere în eroare (metoda loverboy), ar fi recrutat trei persoane vătămate majore, în scopul exploatării sexuale, în diferite locații din România, dar și din Malta, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria și Spania.  

Sumele obținute în această modalitate de către persoanele vătămate ar fi fost însușite de către aceștia (aproximativ 150.000 de euro și 70.000 de lei), care ar fi fost sprijiniți de o a treia persoană (rudă apropiată celor doi). 

De asemenea, din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, doi dintre cercetați ar fi procurat și deținut, atât pentru consum propriu, cât și pentru oferirea cu titlu gratuit, droguri de risc și substanțe cu efect psihoactive. 

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați. Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, transmite IPJ Galați.