Doi tecuceni reținuți după vandalizarea mai multor autoturisme în Galați. Zeci de păgubiți

 

Sâmbătă, 2 decembrie 2023, în jurul orei 9:30, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Galați aflat în timpul executării atribuțiilor de serviciu a constatat că pe strada Oltului, în tronsonul de drum cuprins între strada Doctor Petru Groza și strada Barboși, 11 autoturisme parcate pe ambele sensuri de mers prezintă distrugeri. Aveau anvelope distruse prin înțepare, iar elementele de caroserie au fost stropite cu vopsea de culoare neagră. 

După efectuarea cercetării la fața locului, precum și din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că în cursul nopții de 1/2 decembrie 2023, două persoane necunoscute de sex masculin ar fi încercat portierele mai multor autoturisme, recurgând ulterior la actele de vandalism. 

De asemenea, s-a stabilit faptul că cele două persoane ar fi vandalizat și alte autoturisme parcate în proximitatea străzii Oltului, urmând a se stabilit cu exactitate numărul acestora, precum și prejudiciul cauzat. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere, iar polițiștii au desfășurat activități, în vederea identificării celor două persoane și luarea măsurilor legale care se impun. 

 În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de către polițiștii din cadrul Secției 3 Politie Galați cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Galați de la Biroul Investigații Criminale, precum și de la Secția 1 și 2 Poliție, au fost identificate și depistate persoanele bănuite de comiterea faptelor menționate anterior. Este vorba despre doi tineri, cu vârstele de 19 și 21 de ani, ambii cu domiciliul în municipiul Tecuci. 

De asemenea, s-a stabilit faptul că în noaptea de 1/2 decembrie 2023 bănuiții ar fi comis mai multe fapte, după cum urmează: 17 fapte de distrugere auto (anvelope tăiate / înțepate, precum și stropirea unor elemente de caroserie cu vopsea), 4 fapte furt din auto și 1 tentativa furt dintr-o societate comercială, iar până în prezent au fost identificate 21 de părți vătămate. Prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior. 

După administrarea materialului probator în care a fost extinsă urmărirea penală și pentru infracțiunile de furt calificat și tentativă de furt, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri. Urmează ca în cursul zilei de 3 decembrie să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.