La volan sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise sau fără permis

 

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în jurul orei 8:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Tecuci. Acesta conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă din municipiul Tecuci, sub influența băuturilor alcoolice. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, aparatul indicând valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cantității de alcool din sânge. 

În aceeași zi, tot pe raza municipiului Tecuci, în jurul orei 8:55, polițiștii au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitate.  

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 

În perioada 15 – 17 decembrie 2023, polițiștii gălățeni au depistat în trafic mai multe persoane care au condus autovehicule pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere sau având acest drept suspendat. 

O tânără de 19 ani, din Tecuci, a fost depistată pe strada Cuza Vodă din aceeași localitate în timp ce se afla la volanul unui autovehicul, având permisul de conducere reținut. 

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din satul Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați, depistat pe strada Ștefan cel Mare de pe raza comunei Umbrărești, în timp ce conducea un autovehicul, fără a deține permis de conducere. 

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, transmite IPJ Galați.