Un căruțaș a ajuns la spital după ce atelajul a fost acroșat de un autovehicul

 

Luni, 15 ianuarie 2024, în jurul orei 21:20, pe DJ 252I, în interiorul satului Vișina din comuna Poiana, s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea ușoară a tânăr în vârstă de 23 ani din localitatea Poiana. 

Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 38 ani, din aceeași localitate, în timp ce efectua manevra de depășire a unui atelaj hipo, ar fi acroșat atelajul. În urma impactului, căruțașul, tânărul în vârstă de 23 de ani, a suferit răni ușoare, fiind transportat la Spitalul Municipal din Tecuci. 

Ambii bărbați implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul obținut în cazul conducătorului autoturismului fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Valoarea alcoolemiei obținută la testarea conducătorului atelajului hipo cu aparatul etilotest a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, transmite IPJ Galați.